SYSTEM ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI – NORMA ISO 22000
ISO 22000 to międzynarodowa norma określająca wymagania wobec systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Swoim zakresem obejmuje wszelkie organizacje związane z produkcją żywności.
W normie ISO 22000 zintegrowano zasady systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznego Punktu Kontroli (HACCP), a także etapy wdrażania systemu opracowane przez Komisję Kodeksu Żywnościowego z typowymi wymaganiami dla systemów zarządzania.
Korzyści wynikające z wdrożenia normy ISO 22000:
- Wzrost zadowolenia klientów w związku z nadzorem nad zagrożeniami w całym procesie produkcji;
- Wyższa jakość produktów;
- Efektywne zarządzanie;
- Opracowane środków kontroli;
- Spełnienie krajowych międzynarodowych wymagań prawnych.
Jeśli chcesz poznać naszą ofertę, skontaktuj się z nami!